HTML

hajbeültetés , hajhullás

Nos ez a blog személyes tapasztalataimon alapul a férfias hajhullással szembeni harcról. Jelenleg 27 éves vagyok és kb. 2 hét múlva lesz hajbeültetésem , de ne ugorjunk egyelőre ennyire előre... Nem hobbim a blogolás szóval ez könnyen érthető szöveg lesz. A blog csak eszköz , hogy megosszam a tapasztalataimat veletek és bárkivel akit érdekel a téma.Csak a saját véleményem és tapasztalatom írtam le, nem áll szándékomban senkit meggyőzni, nem blogolok egy hajbeültetési klinikának sem. Nem motivál egy termék vagy szolgáltatás reklámozása sem!

Friss topikok

  • fultonka: Szia Tudnál adni egy email címet nekem? (2018.02.25. 11:22) Ne hagyjuk magunkat megvezetni...
  • szekelyfi: Teljesen egyenfuggo, hogy milyen lesz az eredmenye. En nem igazan foglalkozom vele mar. Orvendek a... (2017.11.19. 21:29) 2. Hónap
  • Tálas Álmos: Szia, megkerdezhetem, ki vegezte a beavatkozast? Melyik Dr./ Klinika, eleg jonak tunik az eredmeny... (2014.12.30. 10:18) Kezdetek
  • kopasz gyuszi: Albiman hogy döntöttél? (2013.04.17. 23:14) Új hajbeültetés
  • ArNold: Tudom, hogy nem a témához tartozik,de kb 8 hónapra elegendő propécia eladó nálam, 1 mg!finansterid... (2013.02.23. 13:42) 3.-ik Hónap

Címkék

2012.01.27. 19:01 Chichano

2. Hónap

   Nagyon nincs mit írjak a hajam állapotáról semmi különös elég sok kihullott még a beültetés előtti hajszálakból is de utána olvasva , több napos beavatkozásnál ez normális majd a beültetett hajszálakkal egyszerre ki nő. Úgy néz ki a fejem mint egy frissen kivágott erdő egy vág-tér, pár vékony szál haj itt-ott, piros a fejbőr, alkalmanként egy-egy pattanás.
      Kering egy meg nem erősített információ vagy hajbeültetéses legenda , hogy ha vékony szálú haj melle lesz beültetve más egészséges hajszál akkor annak kölcsön hatása van és a vékonyabb is megerősödik. Erre hivatalos magyarázatot nem kaptam de fórum hozza szólásokban olvastam róla. Már csak 4 hét van és állítólag meg kell kezdődjön a haj az új haj kinövése. Igényem az mindenképp egy dús természetes hajvonal olyan legalább 2 cm hosszan befele, amit nem kell 6-7 cm hosszúra meghagyni és félre fésülni hanem 3-4 cm eseten is természetes hatást ad. Ha ez nem éri el teljes mértékben az elképzeléseim lehet , hogy meg egy 2000-2300 graftos műtétet bevállalok.
  Még olvastam , hogy a szakáll nagyon jó donor terület és annak ellenére , hogy csupán 1 hagyma van a graftban alkalmanként nagyon jó fedést adhat. Ellenben azt nem tudom, hogy milyen nyomot hagy az arcboron a beavatkozás, lehet-e utána borotválkozni , szóval teljesen nyomtalan-e...
        Hajbeültetésre vissza térve külföldi klinikák közül már régebb nézegetem ezt.

https://www.youtube.com/watch?v=HFqtgJzD7QE&list=UUByU7j2iOu41fQOExz7aKDw&index=10&feature=plcp


       Nagyon szépek az eredményeik, az implanteres beültetésnél meg azért látszik a profizmus. Mondjuk nekem sem lehet okom a panaszra 1500 graftal + ebédszünettel benne délután 2,3-ra végeztünk. Szóval ez reális idő. Nem teszt jót a hajhagymáknak ha sokat vannak kint, olyan klinikák is vannak ahol szinte éjszakába nyúlóan operálnak. Persze ilyenkor jön a parasztvakítás, hogy szuper titkos folyadékban van a hajhagyma stb. stb.. A igazság viszont az, hogy valószínűleg az orvos  nem tudja adni az fenti sebességet.

51 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://hajbeultetes2.blog.hu/api/trackback/id/tr213907611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bokma 2012.01.29. 13:18:07

Szia!
Nagyon hasonlítanak a fejlődési periódusaid az enyémekhez.Én is piros fejjel jártam dolgozni az új munkahelyemre nyáron.
A 3,5-4,5 hónapban nálam is volt egy látványosabbnak számító fejlődés,mint sokan másoknál,én is azt gondoltam,hurrá,na most megindul és 6 hónap alatt kinő a nagy része,de nem így történt!Azt követően belassult a folyamat.Jelenleg a 9. hónapban vagyok(ezalatt egy nő kihord egy gyereket basszus),de nekem kb még 40%-a,(elöl talán még több) a hajszálaknak nem nőtt ki a fejemen.Szabad szemmel is látható palánták sorakoznak egymás mellett amiből néha néha kihajt egy-egy.Szóval megvannak,ki fognak nőni,csak sokkal lassabban,mint amire én számítottam.

Chichano 2012.01.29. 14:03:35

Egy minox kezeléssel vajon nem tudnál rá segíteni ?
Nekem van 4 hónapom a műtéttől számítva ameddig kötelezően sapkát hordok, addigra a bőrpír mindenképp el kell kéne múljon...

bokma 2012.01.29. 16:12:46

Lehet,hogy segítene,de én idegenkedem tőle.Várok türelemmel inkább.
Ezek a lépések a fenti oldalon,inkább közvetlen a műtét után szükségesek,ezeket betartottam.
Sapka 4 hónapig?Meg ne fagyjanak az elültetett magok:!:)

Aaron87 2012.01.29. 19:45:44

Nincs esetleg egy képed arról hogy milyen volt a hajad a műtét előtt?
Én holnap megyek műtétre, nekem is két nap és 3000 graft úgyhogy hasonló cipőben járunk.
Ezek szerint most egyelőre még ritkább a hajad, mint amilyen a műtét előtt volt? Körülbelül mennyi hullott ki a eredeti hajadból?

Chichano 2012.01.30. 03:20:27

@Aaron87: De van, később megosztom. Igen ritkább és nem is kevéssel kb. a meglévő 50-70 % simán kihullott. De ez normális majd visszanő.. Meg 1 hónap és indul a növekedés..Remélem..

Aaron87 2012.02.04. 10:48:37

Én is Sikosnál voltam és nekem is 3000 graft két nap alatt. Lenne néhány kérdésem. Három napja vettem le a kötést. Gyakorlatilag ugyanaz a sztorim, mint a tiéd, csak nekem sokkal jobban fájt utána, még úgy is hogy bevettem a kataflamot amit adtak. Reggelre nemhogy a kötés a fejemen átvérzett néhány helyen, de a párnámon is számos vérfolt lett. Neked ilyenek nem voltak? A fejem is eléggé beduzzadt de mostanra egész szépen rendbejött. Három hete kezdtem el szedni a propeciát, olvastam hogy te tapasztaltad a mellékhatásokat. Kb mennyi idővel azután, hogy elkezdted szedni?
Még a műtétre visszatérve, neked az ebéd után is ott volt a doktor úr? Nekem két nővér ültetgette be és egy adogatta. Lassabban haladtak mert azt mondták nagyon rugalmatlan a fejbőröm.
Te a műtét után milyen sapkában jártál? Téged is télen műtöttek szóval hideg van kint. Nekem azt mondták a nővérkék, hogy baseball sapkát viseljek, de attól tartok, hogy a hidegben esetleg megfagynak a kis graftocskáim =) Olyan a fejem mint egy térkép. Ilyen repedésfélékben kezd eltűnni a sebesség. Neked is ilyen volt?

bokma 2012.02.04. 12:15:08

Több helyről hallottam,hogy a Síkos bunkó a kliensekkel és,hogy ő ezt olyan munkának tekinti,mintha irodában dolgozna,mondjuk 8-16ig tartóan.Ami ebbe belefér azt megcsinálja a többit leszarja,átadja másnak az irányítást és lelép.Viszont ezek szerint még durvábban csinálja,ha a beültetést egyáltalán nem ő végezte és még csak nem is felügyelte az nagyon durva!Már csak azért is,mert ő a piac többi szereplőjéhez képest 20-30%-al többet kér el!!Neked is géppel csinálták a kiszedést?

Chichano 2012.02.04. 13:22:46

@Aaron87: Nekem is nővérek pakolták be (2x2), de a doktor szedte ki és ő is csinálta a bevéséseket amúgy nem csak nővérek, beszélgetésükből úgy vettem ki , hogy volt mentő orvos stb. stb..Nekem közbe benézett és megkérdezte, hogy haladnak.Egy akármilyen más operációt sem végez 100%-ban a sebész.Nekem is bevérzett a ciki az, hogy szállodába történt mert nem vagyok Pesti. A fajdalom egyéni dolog nem hiszem , hogy jelentene valamit. A Propecia mellékhatásáról meg már írtam , hogy lehet , hogy más személyes okai voltak.
2 hétig baseball sapka + pamut kapucnis felső. Utána fel kellett vegyem a pamut ''nindzsa'' sapkát és munkavédelmi sisakot , mert nekem munkában kötelező.

Chichano 2012.02.04. 13:38:31

@bokma: A rövid idő alatt végzett hajbeültetés kényelmesebb a kliensek is , az orvosnak is csökken a koncentráló képessége, a hajhagymák meg ha többet vannak kint veszítenek az élet képességükből.Az csak pozitívum ha 9-14 óráig kiszed és bepakoltat 1500 graftot míg más klinikák ugyanezt csak estére érik el.Vannak olyan magyar klinikák ahol mondjuk konzultálsz az orvossal és mikor mész műtétre műt valaki teljesen más, ezert kell ezt letisztázni beavatkozás előtt. De vég eredménybe még erre is csak azt tudom mondani elsődleges szempont a donor haj minősége a másodlagos a beültetett graftok mennyisége utána jön csak az orvos szakértelme.

Aaron87 2012.02.04. 14:02:07

Félreértés ne essen teljesen meg vagyok elégedve a doktor úrral eddig. Persze a lényeg a végeredmény, de mind a konzultációk, mind a műtét alatt, bár kicsit rideg természetűnek de nagyon korrektnek, rendesnek és professzionálisnak tűnt. Nem bunkó, habár gondoltam hogy egyesek így értelmezik a dolgokat :) De inkább szigorú és odafigyelő. Amíg a kivétel és "lyukasztás" volt addig néma csönd és szigor volt, a berakás alatt a nővérkék folyton csacsogtak, de amint megjelent a doktor csönd lett :)) A kiszedésnél és lyukasztásnál a Sikos volt bent és 3 vagy 4 nővér. A berakásnál pedig mindkét nap 3 nővér. 1 aki adogatta a graftokat 2 pedig rakta.
Itt egy kép a repedésekről amikről beszéltem. Ezt most csináltam 3 nappal a műtét után. Neked is így nézett ki amikor gyógyulni kezdett?
Visszatérve a sapkára, nem merek kimenni baseball sapkában mert iszonyű hideg van. Inkább egész nap itthon döglök három napja pizsiben hehe =) :D

kép:
kepfeltoltes.hu/view/120204/IMAG0030_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

bokma 2012.02.04. 19:49:05

Ezek a minőségi szempontok amiket említesz Chicano egyformán fontosak,én nem helyezném egyiket a másik elé.
Egyébként,szerintem is szükséges több orvos egy ilyen hosszadalmas műtéthez,de igazából a berakás a lényeges,és az ami leginkább meghatározza a végkimenetelt,nem a kiszedés,és a Síkos ezek szerint pont akkor nincs jelen?Akkor nem értem a felár jogosultságát,amivel a klinikája dolgozik!
A gépnek nyilván valóan vannak előnyei,de valjuk meg nem azért találták ki ezt a mérnökök,mert a hajátültetési szakorvosok aggódtak volna a folyadék minőségéért amiben tárolják a graftokat,vagy mert ezzel a géppel pontosabb munkát lehetne végezni,mint emberi kézzel.
Áron érdekes ez a kép,nekem ilyen erek nem voltak a fejemen,de ne aggódj,szerintem nincs is jelentősége.:)

Aaron87 2012.02.04. 21:26:26

Eleinte nekem sem voltak ilyen repedések. Így gyógyul, de csak elől ahol nagyon sűrűbb, a fejem búbja körül ahol ritkább ott már nem. A műtét másnapján még ilyen volt: kepfeltoltes.hu/view/120204/IMAG0028_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A Sikos kiveszi a megbeszélt graftot, aztán vág neki ugyanannyi kis lyukacskát a buksimon. A nővérkéknek már csak az a dolga, hogy kis csipesszel belerakosgassák a graftokat a lyukakba. Amúgy eleinte engem is kicsit nyugtalanított, hogy nem volt ott a doktor úr, de aztán végiggondoltam, rájöttem, hogy nem egy nagy ördöngösség belerakosgatni, no meg már százcsilliószor csinálták ezt a nővérkék is.

Chichano 2012.02.04. 23:54:49

@Aaron87: Összegezve nekem is ez véleményem. Dr. Sikos nem ma kezdte a hajbeültetést és híres a korrektségéről is , nem egy helyen olvastam , hogy akinek nem tud elfogadható eredményt produkálni inkább nem javasol operációt. Amúgy az egész hajbeültetés nem nagy ördöngösség, sőt azt furcsállom , hogy fel kellett találni..

Aaron87 2012.02.06. 15:26:40

Hehehe :) ezen jót nevettem, mit kellett ezen feltalálni xD Amúgy igazad van.
Van még egy kérdésem. Hány évesen kezdted el szedni a propeciát és hány évesen kezdődött a hajhullásod?

kopasz gyuszi 2012.02.07. 19:23:06

Majd még reagálok de Bokmának üzenem hogy elképeztő tévedésben van!
A graftok épségben való kinyerése a műtét legkritikusabb része, ezért nem adja át a (Sikos)doki ezt senkinek!A beültetés annyira egyszerű hogy egyszer megmutatják és mi is tudnánk csinálni.Nemlehet elszúrni.Na mind1!Kovad007 vagyok egyébként

Chichano 2012.02.08. 02:47:30

@Aaron87: 20 évesen, finaval es minoxal szépen húztam 6 évet. finat 2 évet szedtem, aztán le álltam csokkent libido miatt , de ahogy írtam ,lehetett annak mas oka is, az év ebben a részében nagyon megerőltető fizikai munkát végzek előfordul , hogy 36 órát is talpon vagyok.

Chichano 2012.02.08. 02:51:48

@kopasz gyuszi: Rájöttem. Egyet értek veled , én szándékosan nem válaszoltam, nem szeretnék vitát generálni.
Lásd:
cotcot.hu/cikk/2009/11/27/ki-ez-troll-a-neten

Aaron87 2012.02.08. 14:25:37

Találtam egy amerikai cikket arról, hogy mennyire fontos, hogy a FUE műtétnél kívételnél az orvos értse a dolgát. A lényeg az, hogy FUE-nél kinyerésnél könnyen meg lehet sebezni a graftot úgy, hogy soha többet nem fog kinőni belőle 1 vagy több hajszál és hogy minél tapasztaltabb és ügyesebb a doktor annál kevésbé sérülnek a graftok. Ha 10%-nál kevesebb hajszálat vesztünk egy fue-nél az már megfelelő eredménynek számít, de az orvos képességei szerint ez is csökkenthető/minimalizálható. A FUT-nál általában 2-5% között van a veszteség, csak hát akkor marad a heg.

www.baldingblog.com/2006/11/17/what-doctors-dont-want-you-to-know-about-fue/

bokma 2012.02.08. 15:50:50

Az én orvosom,aki implanterrel végezte a berakást,azt mondta,hogy a kiszedés gyerekjáték a berakáshoz képest,a tietek ezt valószínüleg fordítva látja,igaz ő meg csipeszes technikával csinálja a berakást(illetve a nővérkék).Tehát más technikát alkalmaznak délután,így lehet ,hogy nem mondanak ellent egymásnak!Én mindenesetre úgy látom,hogy a többlet költség a Síkosnál ezek szerint a nővérkék bérköltségéből adódik,ami nincs a dr.Mantsénál.

kopasz gyuszi 2012.02.08. 18:21:45

aaron 87: Mit is jelent az hogy ilyen repedésfélékben kezd eltűnni a sebesség??? :))) Szerintem sincs amúgy jelentősége a dolognak bár egy kontrollra szerintem vissza kellene menni és megmutatni a dokinak.

Chichano:A graftok minősége mennyisége és az orvos tapasztalata valóban nem helyezhető sorrendbe.A műtéti idő rövidsége viszont valóban mindenkinek előny.

Bokma:Azt mondtad nem ismered a mostani árakat, akkor honnan tudod hogy Sikos a piaci ár fölött van , meghogy 20 30 %-al is drágább.Valóban nem olcsó.Viszont drágább tőle a HIMG, a HAIRHUNGARY és a FUECLINIC is.Olcsóbb viszont a HAJMAX és a PROFUE valamint MANTSE is.Ennyi.
Meglehet hogy nem a legkedvesebb faszi sőt lehet hogy időnként bunkó (ezt én is tapasztaltam), de tuti hogy korrekt és profi.Ha a fue technikáról beszélünk szerintem lényegtelen hogy ki mennyi ideje csinálja mert 5 éve jelent meg a FUE mint új technika.Ezt indenkinek külön meg kellett tanulni nemrég.Sikosnak is!
Ugyan én nem nála voltam, nekem implanterrel pakolták a graftokat, igazából nem hiszem hogy lenne különbség a berakás módja közt.A csipesz is ugyanoda küldi a graftot mint az implanter.Az hogy az orvos rakja vagy aszisztens az meg aztán végképp tökmind1.Thomast nem akarom bántani mert semmi bajom nincs vele, de nézd meg a honlapját!Kb 10 éve nem frissült, az a néhány kép ami van hasznavehetetlen nincs információtartalma.A honlap a fut technikát tartja egyedül alkalmasnak.A fueről csak negatív dolgokat ír.2 ajánlatkérésem volt 1 hónap különbséggel.200.000 ft volt a különbség ugyanarra a mennyiségre.Szerintem nem emlékezett rám hogy már mondott árat.Ebből nincs semmi baj, nem jelent semmit, de nem ártana tájékozódnod Bokma és nem kellene ilyen elfogúltnak lenned.Valószínű legközelebb és is Mantsénál fogok kikötni mert tényleg jó orvosnak tartom, de mindenkinek vannak pozitív és negatív oldala is.

Michel Djerzinski 2012.02.08. 21:30:27

@kopasz gyuszi: Jó orvos. Az első átültetésem nála volt. De nem javasolnám... a FUT technika egész egyszerűen elavult és bizony fájdalmas. És hosszadalmas is. És még igazából eredménye sincs, pedig nem kevés haj lett átültetve. CSAKIS A FUE! Másfél hónap telt a második, FUE-átültetés óta, de máris látványosabb az eredmény, mint a Strip után egy évvel... Gyorsabb és kevésbé fájdalmas a FUE, mondjon bárki bármit. (Amúgy esetemben is implanterrel dolgoztak.)

kopasz gyuszi 2012.02.09. 16:13:01

Michael 1.5 hónap után még semmilyen eredménye nincs egy beavatkozásnak.Ilyenkor még épphogy lepotyogtak a pörkök.

bokma 2012.02.09. 20:59:24

A Fueclinic egy éve bezárt kovad007!Lehet,hogy azóta újra nyitott....,nem tudom,de nem is érdekel,mint ahogy te sem,ezt már jeleztem az sg fórumon neked.Másfél éve itt vergődsz a fórumokon,128 konzultáción voltál,62 korrekción estél át,de még menned kell a Mantsehoz!?Nekem nem kell utána járnom már semminek,az én fejemen már van haj!
A Thomas meg leszarja a honlapját, akinek nem elég a nemzetközi és hazai tudományos szervezetek logói,a felsorolt klinikákon végzett 18éves munkája,az menjen a HIMG-hez, azoknak szép honlapjuk van,ezt mondta nekem!
:)

Michel Djerzinski 2012.02.10. 00:50:38

@kopasz gyuszi: nana, azért nagy vonalakban már látszik ez-az, és ezt szerintem e blog írója is megerősítheti. A pörkök kb 2,5-3 héttel a műtét után leestek. Nagyon szépen látszik a hajvonal és viszonylag egyenletes a sűrűség is (már amennyire kb. 2800 graft mennyisége ezt lehetővé teszi). Nem túlzok: már most ígéretes az egész előre vetíthető az eredmény. És bármennyire is szeretném is jóindulatú vagyok, de ezt a FUE után sem közvetlen, sem 1,5 hónappal nem tudtam elmondani, de még az első műtét után egy évvel is kiábrándító volt látni az eredményt. Ahhoz képest viszont nagyon nem volt olcsó már akkor sem. Számomra a FUE leszerepelt teljesen. (Az orvosok, asszisztensek szakértelmét és szorgalmát egy percig sem vitattam, vitatom. A technológiában nem bízom és nem javaslom senkinek.)

Michel Djerzinski 2012.02.10. 00:55:06

@bokma: na mondjuk a HIMG a másik... Kimentem nyáron a világ végére. Gyönyörű, impozáns hely, mintha egy közel luxusszállóba érkeztem volna. Kaptam egy árajánlatot délelőtt 11-kor. Szép nagy számmal. Majd eldönthettem, 13h-ig (!!), hogy igénybe veszem-e a felajánlott "szokásos" 20-30% engedményt, vagy sem. Az egy dolog, hogy még az árengedmény után is piszok drágának találtam, közel sem volt alkalmi ár, ami ezt indokolhatta volna, de legfőképpen az irritált, hogy kaptam 2 óra gondolkodási időt. Na, erre elvből nem a válaszom. Engem így ne állítson senki falhoz, semmilyen ügyben.

Michel Djerzinski 2012.02.10. 00:55:42

@Michel Djerzinski:

"de ezt a FUE után..."

elnézést, FUT-ot akartam írni...

Chichano 2012.02.10. 01:38:20

@Michel Djerzinski: Igazad van Fue után már egy héttel az pát mm haj is sokat változtat. Nekem azóta sokat romlott , bőrpír nagyobb része kihullott stb...De ez normális most meg van 2 hét a 3.dik hónap végéig de meg most is van egy két piros folt , de mar van pár új hajszál is..

bokma 2012.02.10. 09:33:53

Természetesen a HIMG csak vicc volt,ott a szmájli a mondat végén.Egyébként a HIMG-nek Pesten is van egy irodája,aki mindenképp találkozni akar velük az ott is kiröhögheti az árajánlatukat!:)
Ami a FUT-ot illeti,nem akar itt senki olyat!A kovad007 is FUE-ban gondolkodik, a Thomasnál.

kopasz gyuszi 2012.02.10. 14:47:18

@bokma:
Érdekes dolog ez!Sikosnak még több logója van még több szervezet tagja ( a beavatkozást személyesen végzők közűl egyedül ő tagja a mphestnek a magyar plasztikai helyreállítók szövetségénekwww.plasztika.org.hu/taglista.aspx?web_id=
azon kívűl egyedül ő jár az ishrs éves találkozójára is és mégis szép naprakész a honlapja.rengeteg ismertetővel és rengeteg referenciaképpel. Egy orvosnak erre is adni kell.Főleg ahol ennyi (annyi) pénzt hagsz ott 1 napi munkájáért.Úgyhogy néhány logó nem vált ki mindent.A himg nem téma.Én sem javasolnám senkinek.
A fue clinicről nem tudtam hogy bezárt ugyanis hasonló a honlapjuk minősége tartalma.ránéztem 2 év különbséggel és teljesen ugyanaz volt.0 referenciával 0 infoval.Azt sem lehetett tudni élnek-e még.Na erről beszéltem az előbb.
Magamról annyit hogy 1 korrekción voltam.Ez azt jelenti hogy a klinika ingyen kipótolta az első beavatkozását mert nem sikerűlt elsőre a megbeszélt mennyiség.Ez a korrektségüket mutatja!
Rólad pedig annyit hogy ha a 9. hónapban jársz én kötve hinném hogy még az átültetés 40%-a ezután fog kinőni.Bár én azt mondom hogy úgy legyen végülis anyagcserétől is függ de normál esetben ilyenkor már 95% végeredmény szokott lenni.
Nem is kell hogy érdekeljen amit írok, neked csak annyi a bajod hogy nem biztos hogy mindent jól tudsz ha pedig más is leírja a véleményét akkor megsértődsz.Dászvidánnye

kopasz gyuszi 2012.02.10. 14:53:41

@Michel Djerzinski:
Úgy látom van egy kis kavarás :)A fut és a fue módszert kevered egy kicsit :)
Úgy jött le hogy az első fut beavatkozásod volt Mantse dokinál amit implanterrel végeztek de nem annyira voltál elégedett, a második fue-t pedig csinálta Sikos?
Így volt? :)

Michel Djerzinski 2012.02.10. 15:57:29

@kopasz gyuszi: Nem. Az első strip/fut volt, csipeszekkel. A második fue volt, implanterekkel.

bokma 2012.02.10. 17:10:02

"a klinika ingyen kipótolta az első beavatkozását mert nem sikerűlt elsőre a megbeszélt mennyiség"- Hát ez elég hihetetlenül hangzik,de biztos így volt!:)

kopasz gyuszi 2012.02.16. 00:00:45

chichano nem tudnál egy képet mutatni a donorterületedről?
Ja meg a kivételi körkésed(amivel neked kivették a graftokat), hány mm-átmérőjű volt, vagy 0 egész hány.
Na ez az egész most totál értelmetlen szerintem de elég fáradt vagyok bocsesz, szóval ha érted mit akartam kinyögni akkor érdekelne a válaszod.Köszi!

Chichano 2012.02.16. 02:37:16

Már fel van rakva egy , görgess lentebb csak.Síkos 0,7 -1 mm dolgozik ..ha szükséges akkor több méretű késsel egyszerre is.Nem kérdeztem a méretet állítólag nem fontos ami fontos , hogy ne bontsak meg a graftokat...

bokma 2012.02.16. 10:59:29

Beszéltem pár percet a Thomassal.Mondtam neki,hogy nálam nagyon lassú a fejlődés.Érdemes e felturbózni a folyamatot különböző vitaminokkal,csoda samponokkal,és egy kis minoxos kezeléssel?Azt mondta,semmi szükség ezekre,kinő ezek nélkül is,csak nálam lassabban,volt már ilyen páciense.
Kérdeztem,használja e a Síkos féle kiszedő gépet.Azt mondta nem és soha nem is fogja használni,ugyanis roncsolja a bőrt.Piros pöttyöket,foltokat hagy maga után, ami örökre megmarad a páciens fején hátul.

bokma 2012.02.16. 11:57:23

Logikusnak tűnő magyarázattal is szolgált.A két mechanizmus között az a különbség,hogy a kézi kiszedésnél nincs szívó hatás,a gépi kiszedésnél van.A fejben van a legdúsabb érhálózat úgyhogy lehet benne valami amit mond.

demerson 2012.02.16. 13:10:21

@bokma: Bocs hogy beledumálok, de szerintem ez a magyarázat baromság. Nekem gépi kiszedés volt immár kétszer. Semmiféle látható nyoma nem maradt kopaszra vágott frizuránál sem. Érdekes, hogy egy éve még Síkos is hadakozott ellene, mondván hogy "nem jelent előnyt a műtétnél, kizárólag az orvos munkáját könnyíti". Ennek ellenére ma már mint újszerű módszert, ő is ezt alkalmazza. Ami még nem tetszik gézabácsiban, hogy 20 éves tapasztalattal marketingeli magát, holott az egész FUE módszer nem sokkal régebbi mint néhány év, ergo ő semmivel sem tapasztaltabba a kivételi részben mint az újabb klinikák akik fue-val kezdték.

bokma 2012.02.16. 14:08:27

Nem baj,ha megcáfoljátok,ezzel semmi gond.Majd szembesítem vele,április végén benézek hozzá,de szerintem ő sem arra gondolt,hogy 10-ből 10 embernél meglátszódnának ezek a mellékhatások.

demerson 2012.02.16. 15:32:29

@bokma: Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy aki nem használja a gépi kiszedést, az a vélt hátrányait próbálja kiemelni. S miután elkezdi használni, akkor eltűnik a (nem is biztos hogy valós) hátrányok hangoztatása. Erre jó Példa Síkos Géza...

kopasz gyuszi 2012.02.16. 23:15:00

@demerson:
:))) A vicc az hogy mintha csak én írtam volna mind a 2 kommentedet.Úgy ahogy van az egész, az elejétől a végéig teljesen igaz és teljesen egyetértek.
Sőt nekem is 2 gépi szedés volt, 3mm-esen hordom oldalt és hátul a hajam és a pici ritkuláson kívűl a világon semmi sem látszik.Mondjuk ha leborotválnánk a sok kis pici pontocska szerintem mindenkinek ott lenne, mert ahonnan már kivették a hajad ott nincs tehát valami látszódna.
Chichano egy friss képre gondoltam, mivel már begyógyult elvileg az adóterülted teljesen :)
Üdv!

kopasz gyuszi 2012.02.16. 23:26:00

Na jó Géza bá mellett még annyi hogy a honlapján ő egyenrangú megoldásnak ítélte a kézi és a gépi szedést is.
Az ellen hadakozott jobban hogy minden klinika más technikának tartja a saját szedését az alapján hogy kézi, gépi , szedés vagy mondjuk a körkése átmőrője mekkora.Köcsög himg 0.2 mm-el kisebbel veszi ki és ez náluk már egy külön technika...Ez ellen hadakozott Géza bá, de most neki is óvatosabban kellett fogalmaznia a gépi szedésnél.A honlapján ugy írja legújabb technikák...Na igen akkor ebbe is már bele lehetne kötni :D

Chichano 2012.02.17. 01:42:21

@demerson: Igazad van. Amúgy nincs olyan , hogy szívó hatás ..vagy emberi kéz forgatja a körkést vagy egy villanymotort , utána ugyanúgy szedik ki kézzel a graftokat. Lehet több klinika is egyszerre jó , nem csak egyféle autó jó, vagy egyféle ruhamarka..

bokma 2012.02.19. 11:22:53

Igen,én sem értem pontosan hol van az a szívóhatás,de erről csak felületesen beszéltem vele,nem ez volt a fő témánk.Azt mondta,majd mutat képeket erről a piros pöttyös mellékhatásról,ha tavasszal megyek hozzá elkérem tőle azokat,és megkérdezem,hogy is van ez pontosan.
Jó doki a Síkos is,nekem csak az ártöbblet szúrja a szemem.Ami nála jórészt nem abból adódik,hogy többet tud a klinikája,hanem abból,hogy sokkal költségigényesebben dolgozik,és ezt a kliensre hárítja.Nem tudom most pontosan milyen árakon dolgozik,de amikor én csináltattam a hajam akkor konkrétan másfélszer annyit kért volna,mint a Prohair!Én ennyivel nem láttam/látom jobbnak az ő referenciáit,mint a Mantse dokiét.

Aaron87 2012.02.19. 17:07:54

@Chichano: Olvastam hogy neked kb 3100 graft lett beültetve. Mondta a doktor úr, hogy pontosan mennyit vett ki vagy csak gondolod. Azt is írod, hogy számoltad amikor lyukasztott. Én is :)) De én rosszul számoltam mert sokkal többet számoltam.
Amúgy a két hetes visiten mondta hogy hány hajszál és azt is hogy nekem egy graftban átlagban 1,8 hajszál. Ami kevesebb, mint az átlag. Neked is mondta, hogy mennyi? Vagy neked már műtét előtt megmérte?

kopasz gyuszi 2012.02.19. 17:08:31

@bokma: Igen ez igaz!
Viszont a 2 referencia-táart össze sem lehet hasonlítani.Thomasnak nincsen sajnos...

Chichano 2012.02.21. 03:48:35

@Aaron87: Ha írsz egy emailt , biztos megírja a pontos számot, elküldi a műtét előtti képeket.Nekem így volt, elég naprakész archívumuk van.

Chichano 2012.02.21. 03:54:41

@Aaron87: Nem ezt csak én számoltam ki...

hajasman1 2014.11.29. 22:39:16

udv mindenkinek,
nekem januarban lenne/lesz hajbeultetesem, Dr Sikosnal szeretnem, de most hogy olvastam par dolgot, gondolkodoba ejtett. Kerek mindenkit akit nala vegezte, irja meg milyen volt,
lattam a Hair Hungary-t is, szerintem az o eredmenyeik dusabbak, stb
irhattok ide: geolawn24@gmail.com
koszi

Epercsibe 2017.11.19. 21:16:05

Helló Chicano,

Látom, hogy 5 éve volt a hajbeültetésed. Megkérdezhetem, hogy ennyi idő távlatából milyen lett az eredmény ? Épp rákészülök valami hasonlóra, kíváncsi vagyok, mire számíthatok, ha beülök a fodrászatba :).

Köszi,
István

szekelyfi 2017.11.19. 21:29:00

Teljesen egyenfuggo, hogy milyen lesz az eredmenye. En nem igazan foglalkozom vele mar. Orvendek az eredmenynek azota is. Az ami erdekes , hogy idokozben szep szamban kezdtek kopaszodni a barataim is jol esik tudni , hogy meg ha gyerebb is hatul a haj, szembol marad a relativ dus bretonom igy nem tunok kopasznak
süti beállítások módosítása